Det kan være en god idé at få købt et par ekstra varme vinterstøvler og en tyk hue i år, for vinteren ser ud til at blive noget koldere, end vi har været vant til.

DMI har netop udsendt den seneste sæsonprognose, der dækker månederne november til januar, og den spår om en vinter, der kan blive den koldeste i seks år.

»Hvis det går som prognosen spår, kan det blive den koldeste vinter i seks år. Vi har ikke rigtig haft vinter de sidste år og har ikke haft en snerig vinter siden 2010,« siger Mogens Rønnebek, der er vagthavende ved DMI.

November ser ud til at blive med forholdsvist mildt og klassisk efterårsvejr, hvor det kan blæse en del. Men fra december og gennem januar bliver vejret sandsynligvis væsentligt koldere, da der er tegn på, at et højtryk kan ramme Danmark.

»Vi har længe set en vejrtype med et højtryk, der kommer indover Danmark med østenvind. Det ligger i prognosen, at det højtryk bliver gendannet og bremser op fra varmefronten fra Nordatlanten, så vi i stedet får luften fra det kolde hjørne af verden,« forklarer Mogens Rønnebek.

Hvis det højtryk, der ifølge prognosen kommer til at ligge nord for Danmark i december, holder stik, er der god chance for, at vi kan forvente sne i december – og måske endda en hvid jul for første gang i mange år.

»Temperaturerne ser ud til at blive omkring eller under det normale, og hvis det holder stik, betyder det frost og måske sne en stor del af tiden,« siger Mogens Rønnebek.

Hvis vi ender med at få hvid jul i Danmark, vil det i såfald være første gang siden 2010.