Lyt til artiklen

Det er med at finde det sommerlige tøj frem, hvis du ikke allerede har det fremme.

I slutningen af ugen kan vi nemlig se frem til årets sidste hedebølge.

Ifølge DMI kan temperaturer regionalt komme op over 28 grader, og det er især i den sydlige del af landet, at vi kan nyde den sidste bid sommervejr.

»Sjælland, Lolland, Falster, Fyn og den sydlige del af Jylland kan få stedvis over 28 grader fra fredag,« siger Martin Lindberg, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Ritzau.

TV 2 Vejret skriver videre, at en hedebølge rammer med temperaturer omkring de 30 grader torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Så hvis man vil ud at nyde den sidste sommervarme, så er det altså nu, lyder det fra DMI.

»Selvfølgelig kommer der flere højtryk senere på sensommeren og måske også i september, men de vil nok være kortere og nok hellere ikke så varme,« siger Martin Lindberg.

Den danske sommer har i år været køligere end ellers. Der har dog været enkelte perioder med korte hedebølger, fortæller Martin Lindberg.

»Det er lidt specielt, at det har svinget så meget i år. Det er bemærkelsesværdigt, at vi på en relativt kølig sommer næsten slår varmerekorder, ligesom vi gjorde i juli,« siger han.

Den 20. juli målte DMI 35,9 grader på Lolland. Det er kun overgået af rekorden fra den 10. august 1975, hvor man målte 36,4 grader.