Blæst, blæst og mere blæst.

Det er stort set, hvad der er at sige om vejret på ugens sidste hverdag. 

Fredagens vejr fortsætter nemlig, hvor torsdagens slap, og det bliver endnu en dag med høje bølger, sus i skørterne og modvind på cykelstierne. 

»Allerede fredag formiddag tiltager vinden igen, og om eftermiddagen ventes frisk til hård vestlig vind og vindstød op til hård kuling.«

Sådan skriver vagthavende meteorolog hos DMI, Martin Lindberg, i sin daglige kommentar om overgangen mellem torsdagens blæsevejr, og det vejr, som er på vej ind over os i skrivende stund. 

Derudover er der ikke meget godt nyt at sige om vejrgudernes ageren:

Prognoserne tegner et billede af en grå og skyet dag med risiko for regn til alle.

»Fredagen byder på overskyet vejr med lidt regn til hele landet, men i løbet af eftermiddagen ventes opholdsvejr de fleste steder, kun lokalt lidt let regn,« skriver Martin Lindberg. 

Weekendvejret byder heller ikke på de store overraskelser, men derimod mere blæst, skyer og regn.

Martin Lindberg udelukker dog ikke, at solen kan kigge frem. 

»Det bliver mildt og blæsende også i weekenden med jævn til hård vind fra vest – ved kysterne op til kuling, men lørdagen ser ud at byde på nogen sol og stort set tørt vejr,« lyder det.

Og weekenden slutter også af med et stort sus:

»På søndag venter skyet vejr med en del byger, og det bliver endnu lidt mere blæsende med frisk vind til hård kuling, og i den nordlige del af landet kan der igen forekomme vindstød af stormstyrke.«