Vinterkulden er på retur. I hvert fald foreløbig.
Vinterkulden er på retur. I hvert fald foreløbig. Foto: Henning Bagger
Danskerne har snildt kunnet begynde 2013 med at lægge vanterne væk og løsne halstørklædet. Med temperaturer oppe omkring de 10 grader har året fået en mild start.

- Vi har temperaturer over normalen i øjeblikket. I januar plejer de at ligge omkring frysepunktet, så vi har fået en mild start på året, men uden at det er særlig usædvanligt, siger vagtchef ved DMI, Frank Nielsen.

Sidste år kunne man også glæde sig over en gennemsnitstemperatur på den gode side af nul. Det på trods af, at mange husker januar 2012 som en måned med frost og snedynger.

- Sidste år var det forholdsvis lunt i 2-3 uger af januar, men pludselig vendte det og blev rigtig koldt, fortæller Frank Nielsen om sidste års januar, hvor der blev målt -10,4 grader en morgen i Sønderjylland. Til sammenligning fik Bornholm 10,6 plusgrader tidligere samme måned.

- Men indtil videre ser det dog fint ud med 5-8 grader de næste to uger, siger vagtchefen.

- Ind imellem kan der også komme hul i skyerne, så vi får solen at se. Så man kan let få forårsfornemmelser, siger han, men advarer samtidig mod at glæde sig for tidligt - med henvisning til sidste år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.