Snebyger på motorvej.
Snebyger på motorvej. Foto: Henning Bagger

Onsdag morgen har været en af de mere dramatiske i trafikken, hvor snefald har gjort vejene landet over spejlglatte og medført flere ulykker. Resten af dagen byder fortsat på minustemperaturer og dermed potentiale for glatte veje. Og ud på eftermiddagen og aftenen bliver landet ramt af snebyger, der kan betyde op til fem cm sne.

Det er et kold og klassisk januar-døgn, vi går i møde rent vejrmæssigt. Temperaturerne vil ligge under frysepunktet og hele landet kan komme til at opleve snebyger. Sådan lyder meldingen fra DMI.

»Lige nu ligger der sne på Sydsjælland og Lolland-Falster. Men det vil trække sydpå i løbet af formiddagen. Ud på eftermiddagen vil der komme sne i Jylland. Så der er fortsat risiko for glatte veje over store dele af landet,« fortæller vagthavende hos DMI Henning Gisselø.

Morgenen har været dramatisk med sneglatte veje over store dele af landet, men det er ikke slut med det vinterlige vejr. Onsdag eftermiddag vil Jylland blive ramt af snebyger. Og fronten vil siden bevæge sig østpå med snebyger til følge.

Op til fem cm sne
»Der vil komme snebyger over hele landet. Først i Jylland og ud på aftenen og natten også på Sjælland. Nogle steder kan der falde op mod fem cm sne. Men det er ikke til at sige hvor. Når det drejer sig om snebyger, så er det svært at forudsige, hvor de præcis rammer. Så et sted kan få fem cm sne, mens der 20 km væk så ikke ligger noget,« forklarer Henning Gisselø.

Han fortæller samtidig, at snebygerne vil fordele sig over hele landet henover eftermiddag, aften og nat. Og derfor kan alle blive ramt  af sne.

»Det er den kolde vintermodel, vi får. Og det vil være under frysepunktet også i dagtimerne. Men det er ikke en usædvanlig januar-dag,« uddyber Henning Gisselø.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.