Lyt til artiklen

I øjeblikket holder meteorologerne hos DMI vejret.

Det skyldes, at vejret særligt onsdag og fredag kan 'byde på udfordringer'.

Det oplyser meteorologen Hans Peter Wandler fra Danmarks Meteorologiske Institut i en opdatering på vejrinstituttets hjemmeside.

Hvis vi ser på onsdagens vejr først, så skyldes de potentielle udfordringer, at et frontsystem tirsdag aften vil bevæge sig ind over landet fra Nordsøen.

I den forbindelse kan der frem til onsdag aften falde »en del regn« – særligt i den vestlige del af landet.

»Nogle steder i Jylland kan nedbørsmængder af den størrelse give udfordringer med oversvømmelser, da de seneste tre uger har været sjaskvåde, hvilket har mættet jorden med vand. Hvis ikke på onsdag, så måske i dagene herefter, hvor prognoserne antyder, at der kommer mere nedbør,« lyder det fra Hans Peter Wandler.

De store forventede mængder regn har tirsdag morgen fået DMI til at udsende et varsel om »kraftig regn« for hele Jylland i perioden fra klokken 22 tirsdag aften til klokken 22 onsdag aften.

Af den fremgår det, at det forventes, at der kan falde mellem 30 og 50 millimeter regn i perioden.

For resten af landet har vejrinstituttet udsendt en melding om »risiko« for kraftig regn i samme tidsrum.

Torsdagen ser ud til at blive en »vejrmæssigt mellemdag« med »enkelte byger med lidt blandet nedbør«.

Den følgende dag ser derimod noget anderledes ud:

»Fredag kan gå hen og blive vejrmæssigt spændende. Et lavtryk skal passere landet fra vest. Nord og nordøst for lavtrykket kan der falde en del sne eller slud – og kombineret med kraftig vind kan det betyde snestorm,« forklarer meteorologen i vejropdateringen.

Han understreger, at fredagsvejret endnu er meget usikkert, da prognoserne ikke er »enige om placering og timing af lavtrykket«:

»Og det har stor betydning for, om det bliver til snestorm, øsregnvejr, eller om det hele fiser ud i luften,« skriver Hans Peter Wandler og tilføjer:

»Så vi holder vejret, mens vi holder skarpt øje med udviklingen!«