Lyt til artiklen

Fra onsdag og frem er det sværere at forudsige, hvordan vejret bliver herhjemme.

Det skyldes den tropiske orkan 'Nicole', der »laver rav i vejrprognoserne«.

Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) i en vejropdatering på sin hjemmeside.

Orkanen ramte i sidste uge den amerikanske delstat Florida, og siden har resterne af den bevæget sig mod nordøst, hvor den stødte ind i polarfronten, som er det område, hvor »de klassiske lavtryk med fronter, som vi kender i Danmark, dannes«.

Siden har 'Nicole' pumpet en del varme og fugtighed op i polarfronten, som nu spredes videre østover.

Og det skaber problemer for vejrprognoserne:

»Helt konkret betyder det, at vejrudviklingen over Danmark er noget usikker fra onsdag og frem. Derfor vil man de kommende dage opleve, at det forudsagte vejr de sidste dage i vores syvdøgns-udsigt, kan svinge noget,« forklarer DMIs meteorologer.

Mandag ser dog ud til at blive en stort set tør dag, dog med skyer de fleste steder, mens temperaturen kommer til at lægge sig op mellem 10 og 12 grader.

Særligt over den sydlige del af landet kan der i løbet af dagen komme lidt opklaring, som kan give kig til solen.

Selvom 'Nicole' har skabt prognose-problemer, er det dog ifølge DMI »sikkert«, at det snart er slut med de høje temperaturer her i november – men det vides endnu ikke, hvor koldt det kan ende med at blive.

»Skal vi ned nær frysepunktet, eller kan vi holde temperaturen på omkring syv grader? Den seneste prognose peger på, at døgntemperaturen falder til mellem en og syv graders varme fra torsdag,« lyder det i DMIs vejropdatering.