Torsdagens vejr ser ud til at blive solrigt og lunt, det fortæller den vagthavende hos DMI, der også kan berette om usædvanlige temperaturer natten til torsdag.

Hvis du er typen, der godt kan lide sol, lidt vind og lunt vejr, så bliver dagen i dag lige noget for dig. For torsdagen kommer nemlig til at byde på netop de tre ting, det fortæller den vagthavende hos DMI Anja Bodholdt.

»Det er faktisk ret lige til. Det bliver en fin dag med 18-20 grader, sol og svag vind. Så det bliver en fin dag,« forklarer Anja Bodholdt.

Men selvom dagen tegner lækker og lun, så har natten til torsdag og torsdag morgen faktisk budt på ganske usædvanlige temperaturer i det midtjyske. Det har nemlig været usædvanlig koldt.

»Det var en kold start på dagen, og et par steder har temperaturen ligget under tre grader. I Billund har den ligget på 2,6 og 2,9 i Isenvad. Det er ikke noget, vi ser hver dag. Og vi skal tilbage til 2015 for at finde juli-temperaturer under tre grader, og før det skal vi helt tilbage til 2001, siden vi så det sidst,« forklarer Anja Bodholdt, der dog godt kan love, at dagen hurtigt varmer op.

Desværre varer torsdagens solrige vejr ikke ved. I løbet af torsdag aften og natten til fredag vil skyerne flere steder i landet begynde at vinde frem, og der kan kommer regnbyger flere steder.

Heldigvis bliver selve fredagen dog for dele af landet en klar og varm omgang.

»Fredag ser det ud til, det klarer op mod syd, og så bliver det varmere. Vi kan få mellem 18-23 grader, varmest og mest sol i de sydlige egne,« forklarer Anja Bodholdt.

Weekenden bliver uden ret meget vind og generelt med temperaturer omkring 17-20 grader. Lørdag kan der falde lidt regn, men det skulle forsvinde helt søndag.

Hvis man kigger lidt længere ud i den vejrmæssige krystalkugle, så lader varmen dog vente på sig.

»Nej, umiddelbart ser det ikke ud til, at den rigtig varme sommer er lige om hjørnet. Så hvis man vil have rigtig sommervarme, så skal man nok en tur sydpå,« siger Anja Bodholdt.