De fleste af os kan nok godt blive enige om, at årets sommer ikke har været den bedste. Men vi kan meget vel få en uventet overraskelse i september.

DMI oplyser nemlig, at prognoserne for september, der er årets første efterårsmåned, ser rigtig fornuftige ud.

Det meste af sommeren har ellers indtil videre været præget af lavtryk, der har givet byger og kølige temperaturer. Og mens vi nordboere ofte har frosset, har folk i det sydlige Europa oplevet hedebølger.

Men på DMIs hjemmeside fortæller energimeteorolog Martin Lindberg, at der er ændringer på vej, som kan betyde lune temperaturer herhjemme i september.

»Den tropiske orkansæson er kommet i gang over Atlanten - især over den Mexicanske Golf og Caribien. Det skaber bølgegang i jetstrømmen og øger sandsynligheden for blokerende højtryk over Nord- og Østeuropa,« siger Martin Lindberg på DMIs hjemmeside.

At det er sæson for orkaner over Atlanten, fik verden vished om fredag. Her gik orkanen Harvey i land på USA’s sydkyst. Siden har staten Texas været ramt af massive oversvømmelser med ødelæggelser til følge.

De førvævnte blokerende højtryk tæt på os giver mulighed for mere stabilt vejr i Danmark. Og det kan samtidig give varmere luft til os fra øst. Vi kommer dog til at vente en uges tid endnu.

Men her ser det også ud til, at et højtryk bliver bygget op over Nordøsteuropa. Lavtryk og regn bliver derimod formentlig over kontinentet og De Britiske Øer.

Martin Lindberg melder dog, at det stadig er usikkert, hvor kraftigt højtrykket bliver. Og vi slipper nok ikke helt for byger, selvom det muligvis bliver varmere, tilføjer energimeteorologen.