Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mange danskere vågner torsdag op til tæt tåge. DMI advarer om risiko for farlige situationer i morgentrafikken.

»Lige nu er der tæt tåge på Sjælland og Bornholm. Sigtbarheden er helt ned til 100 meter. Lokalt kan den endda være endnu lavere,« siger vagthavende meteorolog ved DMI Mette Wagner til B.T.

DMI har derfor udsendt en såkaldt gul varsel, hvilket svarer til 'voldsomt vejr'.

»Tågen kan skabe farlige situationer i morgen- og formiddagstrafikken. Vi anbefaler alle om at køre efter forholdene. Tag af sted i god tid for en sikkerheds skyld,« siger Mette Wagner.

Det har været tåget i flere dage, men slet ikke med samme tæthed som torsdag morgen.

Og den bliver hængende et godt stykke tid endnu.

»I løbet af morgenen vil tunge, højtliggende skyer trække ind over Danmark fra vest. De vil få tågen til at lette, men kun give let regn,« siger Mette Wagner.

Hun forventer, at tågen først forsvinder på Sjælland ved 12-tiden og måske endnu senere i København op gå Østsjælland. Bornholmerne må sandsynligvis vente helt til klokken 16, før tågen slipper sit tag.

Klokken 8 lyder meldingen fra Vejdirektoratet, at trafikken ikke er synderligt påvirket af den tætte tåge.

»Vi har et uheld på Holbækmotorvejen ved Hvidovre, men det er svært at vide, om det er tågen, der er årsagen. Det er overstået nu,« siger vagtchef Khuram Shahzad.

»Der er de køer, som der plejer at være på den her tid af dagen. Jeg er sikker på, at folk kører med nedsat hastighed på grund af tågen, og det kan selvfølgelig påvirke morgentrafikken lidt. Men vi har ikke set noget voldsomt derude«

Vi vil gerne se, hvordan I har oplevet tågen rundt om i landet. Du kan sende dine billeder til keel@bt.dk. På forhånd tak

Andre læser også