Lyt til artiklen

Du kan godt begynde at glæde dig – i hvert fald hvis du savner solen og lidt mere varme.

Den kommende tid er der nemlig reelt forårsvejr på vej til os.

»Vi får i hvert fald en længere periode nu her, hvor der er det, vi kalder forår,« forklarer den vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Anja Bodholdt.

Først skal vi lige igennem en onsdag, der begynder rigtig godt:

»Vi lægger rigtig flot fra start med stort set skyfrit i hele landet,« fortæller Anja Bodholdt.

I løbet af dagen kan der dog visse steder blive dannet nogle såkaldte cumulus-skyer, der hænger lavt på himlen, og hen over middag vil der også kunne komme en lille, lokal byge:

»Men vi forventer ikke lige så mange, som vi har set de seneste par dage, men der er stadig mulighed for, at der kan komme lidt,« fortæller den vagthavende meteorolog.

Samtidig vil der ikke være særligt meget vind denne onsdag – og det gør sig også gældende for de kommende dage:

»Det er starten på de næste par dage, som følger i samme spor med god plads til solen. Faktisk holder det tørt de næste par dage, og temperaturen får et lille nøk opad,« fortæller Anja Bodholdt.

Termometrene kan derfor de kommende dage vise tocifrede varmegrader.

»Så der er måske endelig lidt rart forårsvejr,« siger hun.

Søndag vil der kunne trække nogle skyer op over landet, særligt i den sydøstlige del, men temperaturen fortsætter med at være lun, ligesom der fortsat heller ikke er særligt meget vind.

»Overordnet set for weekenden, og egentlig også ind i næste uge, fortsætter de her gode tendenser,« forklarer Anja Bodholdt og tilføjer:

»I hvert fald bevæger vi os væk fra de her relativt kølige dage, som det har været den seneste tid, og det er de her tocifrede temperaturer, vi har i kikkerten.«