Arkivfoto. Forråret er endelig på vej til at vinde over kong vinter. Til næste uge kan vi med lidt held få både solskin og op til 15 graders varme. (Foto: Anders Birger Schjørring/Scanpix 2014)
Arkivfoto. Forråret er endelig på vej til at vinde over kong vinter. Til næste uge kan vi med lidt held få både solskin og op til 15 graders varme. (Foto: Anders Birger Schjørring/Scanpix 2014) Foto: Anders Birger Schjørring

Vinterkulden har holdt Danmark i et jerngreb, siden den meldte sin ankomst midt i januar. Men nu er der endelig godt nyt til de mange forårshungrende danskere.

»Jeg tør godt sige, at vinteren nu endegyldigt er overstået,« lyder de glædelige budskab fra energi- og erhvervsmeteorolog Steen Hermansen, som blandt andet beskæftiger sig med DMIs langtidsprognoser..

Han står bag prognosen for resten af marts måned og kan på den baggrund sprede det glædelige budskab om at hue og handsker snart kan erstattes med solbriller og korte ærmer.

Resten af denne uge vil vejret stadig være stabilt, men halvkoldt med nattefrost og ikke over 10 grader, men til næste uge kan foråret springe ud i fuldt flor.

»Et højtryk over Nordsøen sende varmere luft ned over Danmark fra nordvest. Det vil være en ret fugtig luft, så der vil nok også komme skyer ind over landet,« siger Steen Hermansen.

Artiklen fortsætter herunder.

Allerede på mandag lover DMI højere temperaturer. I løbet af næste uge kan det blive rigtig flot forårsvejr med op til 15 grader og solskin.

Men solen er heldigvis i forårshumør, så den vil gøre sit til, at skydækket forsvinder.

»Der er gode chancer for, at solen efterhånden brænder sig igennem skyerne. Gør den det, kan vi få rigtig flot forårsvejr med temperaturer på 12, ja, måske endda op til 15 grader,« siger Steen Hermansen.

Og så vil mange solhungrende danskere nok hoppe i lettere tøj efter flere måneder med halstørklæder, lange jakker og frysende ører.

Forår og sol anden påskedag

Chancerne for flot forårsvejr er især gode, hvis højtrykket på sin vej mod Danmark bevæger sig over de norske fjelde. Så vil skyerne give nordmændene nedbør og være så godt som forduftet, når varmen rammer Danmark. Det lyder da som alletiders plan, gør det ikke?

Steen Hermansen understreger dog, at forårsvarmen kun bliver en realitet, hvis solen får bugt med skydækket i løbet af næste uge.

»Hvis solen ikke får brændt skyerne af, må vi dog nøjes med de for årstiden typiske 6 til 10 grader,« fortæller han.

Efter den længe ventede periode med varme og forår i luften, bliver det igen køligere. Men det er og bliver slut med regn og rusk, lyder det opmuntrende fra DMI.

»Frem mod næste weekend ser det ud til, at der igen kommer koldere luft ned over Danmark fra nord. Det giver en ny periode med nattefrost og tre til otte graders varme om dagen. Men til gengæld er det mere stabilt vejr uden nedbør og med bedre chance for solskin,« lover Steen Hermansen.

I Påskeugen bliver vejret desværre mere ustadigt. Fronter med blæst og regn vil passere landet fra sydvest og vest. Temperaturerne stabiliserer sig dog på de for årstiden hæderlige syv til 12 grader, fortæller energi- og erhvervsmeteorologen, som godt tør lægge hovedet på blokken:

»Der er ingen tegn på, at vi får flere snebyger før til næste vinter og næppe heller slud og haglbyger,« siger Steen Hermansen.

Endelig, tør vi vist godt tilføje.

Foråret er på vej!

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.