Lyt til artiklen

Skal man beskrive denne torsdag med et enkelt ord, så må det næsten være 'blæsende'.

I hvert fald kommer vinden til at kunne mærkes en god del i løbet af dagen – og den har allerede sat sit præg på flere broer rundtomkring, mens flere færgeafgange er blevet aflyst.

Det oplyser DMI og Vejdirektoratet.

Ud over, at vi stedvis kan få lidt sol, men ellers primært skyet og tørt vejr, kommer vinden til at spille den store hovedrolle:

»Blæsende med frisk vind til kuling fra øst og sydøst og vindstød op til hård eller stormende kuling,« lyder det i beskrivelsen af dagens vejr fra DMI.

Temperaturen kommer til at lægge sig mellem fire og syv grader, men den i nat kan ryge ned mellem to og fem grader:

»Frisk vind til kuling fra øst, ved kysterne fortsat risiko for kraftige vindstød,« lyder det om aftenens og nattens vejr.

Fra morgenstund torsdag driller vinden allerede på flere broer – ligesom den gjorde onsdag.

På Storebæltsbroen er der lige nu forbud for kørsel med vindfølsomme køretøjer på grund af den kraftige vind, og det forventes ifølge Vejdirektoratet først er blive ophævet omkring klokken 20.

På Vejlefjordbroen frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer, og på Alssundbroen advarer man også om kraftig vind.

Ærøfærgerne oplyser samtidig, at man torsdag ikke har nogen sejlads hele dagen mellem Søby-Fynshav og Fynshav-Søby grundet vinden, og Alslinjen oplyser på sin hjemmeside, at man har måttet aflyse afgange fra Fynshav klokken 6, 8 og 10 foruden afgange fra Bøjden klokken 7 og 9.