Er du vintertræt, bliver det ikke denne artikel, der får dit humør til at stige.

Her midtvejs gennem vinterens sidste måned, sukker de fleste af os efterhånden efter lysere og lunere tider, men der er desværre ikke noget, der tyder på, at forårsvejret er lige om hjørnet. 

DMI har netop udsendt sin nyeste månedsprognose, som gælder for de to sidste uger af februar og det meste af marts. 

Og lad os slå det fast med det samme:

Prognosen er dyster læsning, hvis du længes efter fuglefløjt, lysegrønne bøgegrene og sol fra morgen til aften. 

I næste uge – uge 8 – er meteorologerne faktisk lidt usikre på, om det bliver tøvejret eller bygerne, der kommer til at dominere. 

Men, som langtidsmeteorolog Lisette Grenbom skriver i prognosen, så er det mest sandsynlige, at en højtryksryg vil blokere fronterne vestfra og giver tørt vejr med periodevis solskin.

Men …

»Andre prognoser viser passager af regn fra vest, og andre igen viser vinterligt nedbør sidst på ugen,« skriver hun og tilføjer:

»Disse usikkerheder indikerer et skifte i vejret, hvor det efterfølgende kan gå hen og blive koldt og vinterligt igen, når vi nærmer os marts.«

Meget bedre bliver det ikke i den sidste uge i februar – uge 9.

Selvom meteorologen lover »dage med tørt og ret solrigt vejr«, ødelægges de positive takter af skyet vejr med mulighed for snebyger. 

»En overgang kan en front med vinterlig nedbør måske bevæge sig op mod Danmark fra syd eller sydvest,« skriver Lisette Grenbom om de sidste dage af februar. 

Så skifter kalenderen til forår, men det er vejrguderne tilsyneladende ligeglade med.

»Forårssolen begynder at være stærk nok til at holde frostgraderne væk i dagtimerne, men vi kan forvente stedvis vinterlig nedbør i denne uge og nattefrost,« lyder de nedslående forudsigelser fra DMI. 

Intet varer som bekendt evigt, og vel heller ikke vintervejret. 

Det er blot ikke i denne omgang, at DMI tager livet af frost, sne og kulde. 

Se bare, hvad langtidsmeteorologen skriver om slutningen på marts. 

»Prognoserne er meget usikre, men der en enighed om, at kulden bliver hængende et godt stykke ind i marts.«

Heldigvis slutter prognosen med en smule håb.

»I slutningen af marts får solen dog så småt får så meget magt, at den kan sprede følelsen af forår, når solen skinner.«