Sneen vælter ned flere steder i landet, og vinterkulden udfordrer både cyklister og bilister i disse dage. Ifølge Falck er forberedelse alfa og omega, hvis man vil undgå problemer i kulden.

- Man skal sørge for, at bilen er kontrolleret og gjort vinterklar hos en mekaniker. Det er vigtigt at få tjekket, at alt fungerer, og at mekanikeren gennemgår batteriet, inden vinteren sætter ind, fortæller Thomas Dietz, der er driftschef hos Falck i Region Midt.

Hvis man kommer ud til et dødt batteri, er der nemlig ikke meget, man selv kan stille op:

- Hvis uheldet skulle være ude, skal man ikke selv begynde at rode for meget med batteriet. Ring i stedet efter en, der har forstand på det, der kan hjælpe, råder Thomas Dietz.

Ellers gælder de gode gamle råd om at sørge for at stå lidt tidligere op, så man kan få en opdatering på vejret, inden man begiver sig ud, og man kan nå at afise bilruderne.

Både cyklister og bilister skal tage advarslerne alvorligt, fortæller Thomas Dietz og understreger, at det kan være en god idé at overveje muligheden for at benytte sig af offentlige transportmidler, når der er risiko for glatte veje.

- Man skal tage vejret alvorligt og lytte til advarslerne, og det betyder også, at man skal være godt forberedt. Sørg for at have noget varmt tøj med og på, medbring en skovl og lidt varmt at drikke i en termokande, så du kan klare dig, hvis du nu skulle gå i stå et sted eller ende i en snedrive, siger Thomas Dietz.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.