Kølige temperaturer, ustabil luft og en bister vind fra vest.

Det flotte forårsvejr går på standby og bliver for en stund afløst af skyet, blæsende vejr med byger.

Sådan lyder det fra DMI tirsdag morgen, hvor vagthavende meteorolog Klaus Larsen ikke tøver med at kalder dagens vejr for »et markant vejrskifte«.

»Vi er blevet passeret af en svag koldfront, som giver en nordvestlig strømning med køligere luft og byger, der vokser på i løbet af eftermiddagen,« forklarer han.

Konkret betyder det byger først på dagen i det jyske, og i løbet af eftermiddagen og aftenen »kommer regnbygerne også en tur forbi Sjælland«.

Heldigvis lover han, at det ikke bliver de store voldsomme nedbørsmængder, vi bliver udsat for.

Til gengæld bliver temperaturerne af en noget anden størrelse, end vi har været vant til de seneste dage.

»Temperaturerne bliver sænket en del,« siger Klaus Larsen og tilføjer, at det for tirsdagens vedkommende betyder 10 til 15 grader og mellem 11 til 16 grader onsdag.

Og som om det ikke var nok, så tager vinden også til.

»Det bliver noget mere blæsende, så det er en god idé at huske jakken, hvis man har glemt den de seneste dage,« siger Klaus Larsen.

Men, men … intet varer som bekendt evigt – heller ikke gråt og vådt forårsvejr.

Sidst på ugen går det nemlig atter den anden vej med både temperaturer og solen.

»Vi skal lige gennem et par dage med skyet vejr og lidt lavere temperaturer, så bliver det godt igen,« siger Klaus Larsen.

Kristi himmelfartsdagene tegner med andre ord til at blive både tørre og solrige med pæne temperaturer.

»Man kan kalde tirsdagens og onsdagens vejr for en hurtig dukkert, før vi kommer op igen,« lyder det var den vagthavende meteorolog, som lover sol og lunere temperaturer til alle sidst på ugen.