Store dele af Danmark vågnede torsdag d. 14. januar op til et snedækket landskab, hvilket gav store forsinkelser i trafikken. Her er det en af garderne ved Amalienborg. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2016)
Store dele af Danmark vågnede torsdag d. 14. januar op til et snedækket landskab, hvilket gav store forsinkelser i trafikken. Her er det en af garderne ved Amalienborg. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2016) Foto: Bax Lindhardt

Weekenden er liiiige om hjørnet, og meget af landet er dækket af et flot lag sne. Se her, hvor der kommer endnu mere - og hvor du skal tage hen for at være sikker på de rette kælkebetingelser.

Er du en af dem, der har et vigtigt punkt på weekendens to do-liste: nemlig en kælketur, så er der gode nyheder til dig.

Meget af landet er allerede dækket - og der kommer endnu mere. Det forklarer Michael Skelbæk, der er vagthavende meteolog hos DMI, til BT.

»Lørdag har vi et lille intenst lavtryk, der skal passere. Det giver anledning til snevejr i Vestjylland og Syd- og Sønderjylland. Fynboerne får også lidt sne, mens det nok kun bliver til et par drys i Sydsjælland,« fortæller han.

brunette girl smiling, snow on her hair

Langt det meste af landet har stadig frysegrader, så sneen, der allerede er faldet, bliver liggende. Kun langs Vestkysten er der plusgrader.

Og natten til søndag bliver det rigtig koldt:

»Her kommer vi helt ned på minus 12 graders frost,« lyder meldingen.

Søndag byder på smukt vejr til at lege i sne eller gå tur. Her bliver det tørvejr og sol over det meste af landet.

Snevejr

Er du i tvivl om, hvor du skal kælke, så har DMI et kort over snedybderne, der bliver opgjort klokken 7 hver morgen. Se det lige HER.

 

 

 

Kommer der sne?

Hvor kommer der sne?

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.