Vi kan skimte 1. maj i horisonten, men forårsvejret lader vente på sig.

Vejrudsigten for de kommende dage leder i hvert fald tankerne – hvad angår skyer, temperaturer og vindstyrker – mere i retning af efterår.

Det fremgår af prognoserne på DMIs hjemmeside, hvor vagthavende meteorolog Lene Bonde siger det helt klart:

»Hvis man drømmer om sol og varme, har det lange udsigter, da de næste par dage 'kun' byder på lidt eller nogen sol og dagtemperaturer op til 12 grader.«

Onsdagen bliver da også endnu en blæsende omgang med jævn til hård vind fra vest og nordvest med vindstød op til kuling. Ved Vestkysten måske endnu kraftigere.

Meteorologen udtrykker det i tre ord.

»Ustadigt, køligt og blæsende.«

Men intet er som bekendte så skidt, at det ikke er godt for noget:

Både din cykeltur, dit vasketøj og din elregning kan profitere af vinden, hvis du er heldig.

Dog kommer meteorologen med en enkelt advarsel. Der kan nemlig sagtens komme et enkelt dryp eller to fra oven indimellem.

»Hvis man har planer om at tørre vasketøj i blæsten i morgen (onsdag, red.), skal man være opmærksom på, at der kommer enkelte regnbyger,« understreger hun.

Ellers byder dagen på »lidt eller nogen sol,« men også mulighed for byger, og temperaturerne kommer til at ligge mellem seks og 10 grader.

Men inden vi fortvivler helt i en vejrmæssig forårsdepression, så er der også håb om bedre vejr i prognoserne.

»Fredag bevæger en svag højtryksryg sig ind over landet vestfra, og det giver en overgang mere stabilt vejr og ret svage vindforhold,« skriver meteorologen.