På verdensplan har juni-måned været den tredje varmeste nogensinde.

Og varmen vil ingen ende tage i Sydeuropa.

Det oplyser flere meteorologiske institutter i Europa herunder DMI.

Det er især i Spanien og Portugal, at man kan opleve den ekstreme sommervarme.

Ifølge meteorologer vil maksimumstemperaturen i for eksempel Madrid og Lissabon ligge på henholdsvis 43 og 42 grader i løbet af den kommende uge.

Værst vil det være i det sydlige Spanien i Sevilla, hvor der er meldt op til hele 47 grader ifølge det norske meteorologiske institut. DMI melder dog 'kun' om 45 grader i den spanske by.

Madrid vil ligeledes få varme på over 40 grader.

På de spanske strande strømmer det til med glade turister, men på hotellerne har man sved på panden – man mangler nemlig personale.
På de spanske strande strømmer det til med glade turister, men på hotellerne har man sved på panden – man mangler nemlig personale. Foto: MORELL
Vis mere

Portugals regering erklærede fredag ​​en otte dages beredskabstilstand på grund af en øget risiko for naturbrande, da det tørkeramte land forbereder sig på en hedebølge.

Det voldsomme vejr medfører 'en betydelig forværring af risikoen for naturbrande frem til den 15. juli', hedder det i en fælles erklæring fra fem regeringsdepartementer.

Erklæring af alarmtilstand giver regeringen midlertidig bemyndigelse til at beordre sikkerhedsforanstaltninger.

De begrænsninger, der blev vedtaget fredag, omfatter forbud mod offentlig adgang til skove, der anses for at være i særlig risiko, forbud mod brug af landbrugsmaskiner, der kan producere gnister, og forbud mod fyrværkeri, der almindeligvis bruges til sommerfestivaler.