Længes du efter forår? Så lad være med at læse denne artikel.

For lad det være sagt med det samme:

Der er – heller ikke denne gang – sol, blå himmel og forårsfornemmelser at hente fra DMI.

Tværtimod står den endnu engang på en dag med gråt, vådt og sjasket vejr.

Hvis man ikke vidste bedre, skulle man næste tro, at dagens vejrudsigt var en kopi af gårsdagens.

»Endnu et regnvejr er i øjeblikket på vej ind over landet fra sydvest, og vi kan derfor alle se frem til et par timer med regn igen i dag (onsdag, red.),« lyder det fra vagthavende meteorolog hos DMI, Anja Bodholdt.

Faktisk går hun så langt i meteorologernes daglige kommentar på DMIs hjemmeside, at hun kalder onsdagen for »en efterårsdag.«

Det bliver nemlig ikke bare regnfuldt og skyet: Blæsten bliver også temmelig strid.

»Derudover tiltager vinden til jævn til hård vind, så vejret i dag minder igen mere om en efterårsdag end om en forårsdag,« skriver Anja Bodholdt.

Hun advarer også om risikoen for, at kombinationen af store nedbørsmængder og vandmættet jord kan få mange vandløb til at flyde over.

Og forårsvejret? Tja … det må vi vist nøjes med at drømme os til lidt endnu.

»Selvom mange af os længes efter forårets sol og varme, er der desværre ikke udsigt til det den kommende uges tid. De forsætter nemlig i samme spor med den ene front, som afløser den anden,« konkluderer den vagthavende meteorolog.

Har du trods alt læst med så langt som hertil og har bevaret bare et lille håb om, at weekendvejret måske bliver bedre, så bliver du slemt skuffet.

Anja Bodholdt udelukker nemlig ikke, at det vinterlige vejr snart vender tilbage.

»Når vi kommer frem til sidst på weekenden, ser det ovenikøbet ud til, at koldere luft endnu engang vil trække ned over Danmark nordfra. Det vil betyde snebyger og udbredt nattefrost,« skriver hun.

Eneste lyspunkt er, at prognoserne måske kan nå at ændre sig de kommende dage.

»Da der fortsat er nogle dage til endnu, kan prognoserne stadig nå at ændre sig, men de seneste prognosekørsler indikerer altså denne udvikling.«

Skulle det ske, har meteorologen et godt råd:

»Så det ser ikke ud til, at vintertøjet er blevet luftet for sidste gang endnu i denne vinter.«