»Sommer, sommer og sol. Havet og blæsten og duft af kaprifol. Sommer, sommer og sol. En himmel så blå som viol.«

På fredag er det konfirmationsdagen over dem alle, hvor de fleste holder vejret i håb om en dag, der bare minder en smule om den, som Birthe Kjær synger om.

Samtidig er det sidste gang, store bededag er en helligdag i Danmark, hvorfor mange måske kunne have lyst til at vride hver en dråbe af fornøjelse ud af dagen.

Men ak. Vejrudsigten for store bededag ser desværre noget dyster ud på nuværende tidspunkt.

Fredag kan nemlig blive en blæsende og kølig fornøjelse.

Det fortæller DMI til B.T.

»Fredag kommer til at føles kølig med vindstød op til hård kuling,« fortæller meteorolog ved DMI Trine Pedersen til B.T.

Det kommer ikke til at være en store bededag, hvor det står ned i stænger, men temperaturen kommer kun til at svæve mellem 5 og 10 grader.

»Køligst bliver det på Bornholm med en temperatur på op til 5 grader, hvor man ved Vestkysten kan se frem til 10 grader.«

Det holder tørt de fleste steder i landet, men over den sydvestlige del af landet er der en front, der presser på, som kan give regn på den store dag.

Hvis du er gæst eller selv afholder konfirmation på store bededag, gør du klogt i at huske den varme jakke og ekstra pløkker til teltet, så det bliver stående hele dagen.