Stormende kuling, vindstød af stormstyrke og risiko for forhøjet vandstand.

Tirsdag bliver en voldsom dag rent vejrmæssigt, men når den er overstået, er der udsigt til frost og kulde.

Vinteren går på hæld – i hvert fald ifølge kalenderen – og efter et halvt år med efterårsvejr er der noget, der ligner vinter på vej. I hvert fald for en stund.

I denne uge får vi nemlig både kulde, frost og slud, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Det er lige før, den vagthavende meteorolog hos DMI kalder det 'en sensation', men det ord skynder hun sig dog at tage i sig igen.

Det bliver nemlig blot nogle dage med kulde og lidt hvidt i nedbøren, men i betragtning af dette års vintervejr er det alligevel noget, der vækker opsigt.

»Onsdag og torsdag får vi lidt køligere temperaturer, nattefrost og et lidt mere vinterligt islæt,« siger Trine Pedersen fra DMI.

Hun forudser lidt køligere luft og nedbør som slud – især i det nordjyske, men hele landet vil opleve, at det bliver koldere, lover hun.

»Der kommer ikke særlig meget vind, og der er mulighed for sol og måske også lidt slud,« tilføjer hun, selvom hun tøver lidt med ligefrem at bruge ordet 'sne'.

Men selv om der er god grund til at finde de lange underbukser og de uldne luffer frem fra gemmerne, kan du roligt droppe tanken om både kælk og snemænd.

Når vi når frem til den kommende weekend, står den nemlig atter på efterårsagtigt vintervejr.

»Næste weekend får vi igen det sædvanlige kaos med blæst og byger,« siger Trine Pedersen.

Inden vi kommer så langt, kan vi se frem til en mandag med lidt af det hele rent vejrmæssigt.

Dagen begynder med tørvejr og solskin, men i løbet af eftermiddagen kommer der regn i den sydvestlige del af landet. Her kommer der det, DMI kalder 'blandede nedbørsformer'.

Tirsdag bliver både våd og meget blæsende, og DMI varsler om 'voldsomt vejr'. Der er udsigt til stormende kuling med vindstød af stormstyrke og risiko for forhøjet vandstand ved Vadehavet og Vestkysten.

Tirsdag bliver også en våd dag med byger, hvor der også kan være lidt slud i nedbøren.