Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du godt finde gummistøvler og paraply frem. DMI varsler nemlig torsdag aften danskerne om, at der er kraftig regn og lokale skybrud på vej mod Danmark.

Det meteorologiske institut forventer, at der fredag kommer til at falde mellem 35 og 50 millimeter regn på seks timer.

Derudover er der risiko for lokale skybrud med mere end 15 millimeter på 30 minutter.

Varslet er en såkaldt kategori 2, som DMI kategoriserer som farligt vejr, og som blandt andet indebærer, at borgerne skal være forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke deres omgivelser og forstyrre trafik og forsyning.

'Luk vinduer og døre, og led vandet væk fra din bolig. Nedsæt hastigheden, mens du kører, for at undgå akvaplaning, og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden,' skriver DMI i en pressemeddelelse.

Varslet, som træder i kraft torsdag fra klokken 11.00 gælder i København, Nordsjælland, Sydsjælland, Midtsjælland, Stevns, Guldborgsund, Odsherred og Sorø.

Dog forventes der også store regnmængder på Syddjurs, i Randers, Hjørring, Rebild og Mariagerfjord i løbet af fredag eftermiddag og natten til lørdag.

Årsagen til det våde vejr er et lavtryk, der fredag morgen ligger nær den nordvestlige del af Polen, og som ser ud til at passere op gennem Øresund fredag eftermiddag.

Arkivfoto. DMI forventer mellem 35 og 50 mm regn på 6 timer.
Arkivfoto. DMI forventer mellem 35 og 50 mm regn på 6 timer. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Der er usikkerhed i forhold til lavtrykkets bane, og dermed er det også usikkert, hvor den kraftigste nedbør forentes at falde.

»Derfor er nedbørsmængderne usikre, og uanset hvordan det arter sig, kan der lokalt komme store variationer,« siger vagtchef hos DMI, Dan Nilsvall, i pressemeddelelsen.