Det er slut med sne for en tid.

Til gengæld får vi nogle flotte, kolde dage og måske lidt vintersol.

Sådan lyder meldingen fra DMI torsdag morgen.

Medmindre du bor på solskinsøen Bornholm, skal du ikke regne med mere sne lige med det samme.

DMI lover godt nok »lette snebyger hist og her« i løbet af torsdagen, men det er ikke noget, der kommer i nærheden af de mængder, vi har fået de seneste dage.

Det understreger Erik Hansen, vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut.

»Sneen er overstået. Faktisk kan der komme lidt snebyger på Bornholm. Det bliver nok en blanding af regn, slud og sne,« siger han.

Torsdag kom der en del sne – især i Jylland og på Fyn – og den bliver liggende nogle dage.

Vi får ikke sne af betydning torsdag, men kulde og måske lidt sol. Til gengæld skal du passe på glatte veje, lyder det fra DMI. (Arkivfoto)
Vi får ikke sne af betydning torsdag, men kulde og måske lidt sol. Til gengæld skal du passe på glatte veje, lyder det fra DMI. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger
Vis mere

»I Øresundsområdet og København faldt nedbøren mest som våd sne, men andre steder om der en del. På Østfyn fik de omkring ti centimeter. De fleste steder lidt mindre,« siger Erik Hansen.

Men bortset fra det, han kalder »ganske lette snebyger, som næsten ikke er værd at skrive om«, lover han en »pæn og ganske kold dag.«

Temperaturerne sniger sig nemlig ikke meget over frysepunktet i løbet af dagen.

»Det bliver nok meget rart. Vinden aftager i løbet af dagen, og det bliver forholdsvist køligt vejr uden nedbør af betydning. Og de steder, der er heldige at få lidt sol, får en pæn dag,« siger Erik Hansen.

I samme åndedrag opfordrer han bilisterne til at køre forsigtigt. Vejene er nemlig sne- og isglatte over hele landet. Og det gælder hele dagen.