Ustadigt vejr med grå skyer, regn og kig til solen.

Det har præget himlen den seneste tid – og kommer også til at gøre det torsdag og fredag. Men i weekenden venter der et vejrskifte.

Det fortæller meteorolog Hans Peter Wandler i en kommentar på DMIs hjemmeside.

Før vi kommer derhen, skal vi lige igennem en torsdag, hvor vi – som onsdag – får besøg af en passage af frontsystemer fra sydvest.

»Allerede her til morgen ligger nedbøren over den sydlige og østlige del af landet, men hele landet kan forvente regn,« forklarer meteorologen.

Hvor de nordvestlige egne onsdag fik solen at se, før den gik ned, vil flere kunne se den torsdag.

Når nedbøren har passeret ud på eftermiddagen, vil den nemlig blive fulgt af en opklaring, der kan give 'nogen eller en del sol' til de fleste.

»Men det flotte vejr bliver ikke ved,« forklarer Hans Peter Wandler i vejropdateringen.

Torsdag aften bevæger det næste skydække sig ind over landet fra sydvest – og i løbet af natten kommer der igen nedbør.

Fredag vil der derfor igen komme regn, men formentlig også en opklaring i løbet af dagen. Dog nok mest i den sydlige del af landet.

»Samlet set kan der fra i dag til fredag middag falde omkring 5-20 millimeter regn. Enkelte steder i den sydlige del af landet måske op omkring 30 millimeter,« forklarer meteorologen.

Det bringer os frem til weekenden.

Og til vejrskiftet, som ender mere vinterligt:

»Når fredagens regnvejr har passeret, skifter vejret efterhånden karakter fra fronter til byger, og temperaturen falder lidt. Natten til lørdag bliver altså ikke tør, men med regnbyger. I løbet af weekenden kan vi efterhånden opleve, at bygerne bliver mere vinterlige,« fortæller Hans Peter Wandler.