Indtil videre har det danske efterår budt på omskifteligt vejr med byger, skyer, lidt sol og blæst fra tid til anden.

Det ser ud til at fortsætte den kommende tid og ind i efterårsferien, lover DMI, der dog har en positiv overraskelse i vente.

Før vi kommer til det positive, så fortæller vagtchef hos DMI, at de kommende dage byder på mere af det samme, som vi har haft på det seneste:

»Onsdag og torsdag får vi luften fra sydvest. Det betyder milde temperaturer - mellem 10 og 13 grader - med byger i dele af landet. Fredag forventer vi, at der kommer et større regnvejr ind over landet. Temperaturen vil ligge omkring 15 grader, og langt de fleste vil få regn herhjemme,« siger vagtchef Erik Hansen til B.T.

Lørdag vil dele af fredagens regnvejr fortsat hænge ved - specielt i de sydlige egne, oplyser vagtchefen. Andre dele af landet kan dog se frem til en smule sol.

Det drejer sig hovedsageligt om de nordlige egne. Samtidig vil det formentlig blæse i store dele af landet.

Søndag kommer den positive overraskelse så, fortæller vagtchefen.

»Det ser ud til, at temperaturerne søndag bliver bedre. Der vil være nogle flere skyer i de vestlige og nordvestlige egne. Men det bliver noget varmere - 13-18 grader,« siger Erik Hansen.

»I det østlige egne kan man nå helt op omkring 20 grader søndag - og det er varmt for oktober måned. Men man skal fortsat forvente mange skyer,« siger vagtchefen.

I den kommende uge er det for rigtig mange herhjemme efterårsferie.

Og hvis man vil udenfor med børnene og lave aktiviteter, så skal man klæde sig på til et klassisk efterår, fortæller Erik Hansen.

»Det er stadig usikkert i forhold til efterårsferien, da det er længere ude i tiden, men som det ser ud nu, forventer vi mild og fugtigt luft, men stadig omskifteligt med byger,« siger vagtchefen.