Tirsdag morgen har DMI udsendt et nyt skybrudsvarsel, der rammer en større del af landet end først antaget.

Mandag aften udsendte DMI en prognose, som viste, at det hovedsageligt var den sydlige del af Jylland, som blev ramt af skybrud, men nu virker det til, at en langt større del af den danske befolkning skal berede sig på en ordentlig skyller.

'Fra sent i eftermiddag eller først på aftenen kommer der regn eller byger fra sydvest, der stedvis kan være kraftige og med torden over Jylland og på Fyn. De kraftige regn- og tordenbyger kan give lokale skybrud med mere end 15 mm regn på 30 min, men eftersom bygerne ikke bevæger sig så hurtigt, kan også kriteriet for kraftigt regn (over 24 mm på 6 timer) lokalt nås,' skriver vagthavende Dan Nilsvall.

Hvorvidt de kraftige regn- og tordenbyger også rammer den østlige del af landet er en reel mulighed, men endnu for usikkert til at udsende et varsel.

»Jeg tror, at det bliver mere lokalt i den østlige del af landet, at man kommer til at opleve skybrud. Så i denne omgang ser det ud til, at den jyske del af landet for mest,« siger Dan Nilsvall.

»Risikoen er, at hvis der er lyn i forbindelse med den kraftige regn, skal man passe på, hvor man er ude i naturen. Man skal jo ikke bevæge sig helt ude på åbne marker eksempelvis. Man skal passe på og helst holde sig indendørs, medmindre man skal noget meget vigtigt. Men det er en typisk sommerfront med nogle kraftige byger og torden,« siger han afslutningsvis.

Her kan du se, hvor DMI forventer, der kommer store mængder regn- og tordenbyger tirsdag.

Her ses den seneste prognose fra DMI. Ifølge den kan folk i Jylland og på Fyn allerede nu forberede sig på.
Her ses den seneste prognose fra DMI. Ifølge den kan folk i Jylland og på Fyn allerede nu forberede sig på.
Vis mere

Ifølge DMI så kan vejret medføre fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning) og nedsat sigtbarhed. Derfor skal bilister også køre forsigtigt, når regnen rammer landet tirsdag.