Efter en tirsdag der regnede væk over store dele af Jylland, står den på ustadigt, men dog knap så regnfuldt vejr, resten af ugen.

Men weekenden ser til gengæld flot ud – eller gør den?

»Fredag og tidligt lørdag ser et par varmfronter med skyer og regn ud at passere Danmark vestfra, og i løbet af weekenden strømmer måske endnu en gang sommervarm luft op over landet,« skriver vagthavende meteorolog ved DMI, Martin Lindberg i en kommentar på vejrinstituttets hjemmeside.

Det giver med den vagthavende meteorologs ord 'mulighed for sol og sommervarme på søndag'.

»I løbet af lørdagen kan det efterhånden klare op og søndagen kan måske byde på sol og temperaturer mange steder op mellem 20 og 24 grader,« fortsætter han.

Bemærk dog, at ordet måske sniger sig ind i meteorologens beskrivelse af det ellers sensommerlige søndagsvejr. For DMI's prognoser viser, at weekendvejret balancerer på en knivsæg.

Billedlig talt er det to vejrsystemer, som kæmper om luftherredømmet over Danmark:

Et højtryk mod syd, som vil give lunt og tørt vejr, og et lavtryk mod nordvest, som byder på køligere vejr og nedbør.

»Enkelte prognoser viser at et kraftigt lavtryk kan bevæge sig fra Norskehavet mod sydøst over det centrale Skandinavien til de Baltiske Lande, hvorved betydeligt koldere luft med byger ville strømme ned over Danmark fra nordvest,« fortæller Martin Lindberg.

DMI forventer at blive klogere på, hvordan weekendvejret kommer til at arte sig i løbet af ugen.

»Det bliver spændende at følge,« lyder det fra Martin Lindberg.

Før vi når så langt, venter der som sagt en uge med ustadigt vejr. Det gælder også dagen i dag.

Onsdagen starter med lidt eller nogen sol og enkelte byger, men i løbet af eftermiddagen bliver det skyet vestfra og især i den nordlige del af landet kommer det til at regne. 

Lokalt kan der blive tale om kraftig nedbør, som måske endda kan blive ledsaget af torden. 

Temperaturen kommer til at ligge på mellem 12 og 17 grader.