De iskolde morgener med snefygning og minusgrader ser endelig ud til at være forbi, og vejret begynder endelig at dufte en smule mere af forår.

For selvom fredag kommer til at byde på vinterligt vejr, så kan vi allerede i weekenden se frem mod plusgrader og tørvejr.

»I weekenden forsvinder den sidste mængde sne, og der er ikke rigtigt noget, der ligner, at vi skal have kold vinter igen,« siger vagthavede meteorolog ved DMI, Henning Gisselø.

Både lørdag og søndag bliver vejret diset og skyet, men til gengæld kommer temperaturerne søndag op på mellem tre og otte grader. Heller ikke mandag får vi tilsyneladende solen at se, men her kan en del af landet se frem til at få tocifrede varmegrader.

»Mandag kan vi med lidt held komme op på ti grader, men det bliver kun lige i Sønderjylland, og det bliver også en diset og grå omgang,« siger Henning Gisselø, der mener, at vejret i midten af marts altså endelig begynder at ligne forår - i hvert fald en lille smule.

»Vi har ikke nogen rigtig definition på forår, udover at kalenderen siger 1. marts, men der kan alligevel tit være vintervejr, som vi har set nu. Men med tocifrede varmegrader, og hvis vi så også snart kan få sol på banen, så dufter det lidt af forår,« siger Henning Gisselø, der dog forventer, at vi skal vente lidt endnu på solen.

»Det ser meget skyet ud, men det er ikke så underligt endda. For når vi får den varme luft indover landet, så bliver den afkølet af det kolde vand og landoverfladen, og så danner den skyer. Så når vi nu har overgangen mellem kulde og mild luft, så bliver det diset og skyet, så meget sol er der ikke at komme efter,« siger Henning Gisselø.

Sne på vej

Før de varme temperaturer rammer Danmark, skal et snevejr dog først ind over landet torsdag nat og fredag morgen.

»Sneen kommer allerede torsdag nat, og i den centrale del af Jylland kan der godt falde otte til ti centimeter torsdag nat og fredag morgen,« siger Henning Gisselø, der opfordrer til, at man er ekstra forsigtig i morgentrafikken fredag.

»Fredag morgen får Nordsjælland nok en smule sne, som kunne genere lidt i morgentrafikken, der kommer ikke helt så meget som i Jylland, men tre til fem centimeter kan også drille.«