Hvis du er en af dem, der har fyret op for Danseorkester-hittet 'Regndans' på din soundboks i løbet af sommeren, så må du gerne stoppe nu.

Et sommerregnvejr har nemlig kurs mod danske kyster, og vi skal snart vinke vemodigt farvel til de dejlige sommerdage med sol og skyfri himmel.

»Det kommer i byger, og det bliver forskelligt, hvor meget der kommer, men de fleste egne af landet vil få noget,« siger Henning Gisselø, der er vagtchef ved DMI.

Det er jyderne, der bliver vådest, fortsætter vagtchefen, selvom ingen ifølge ham »bliver snydt for et godt regnvejr« i denne omgang.

Selvom regnen er på vej, kan man dog stadig pleje sin 'tan', forsikrer vagtchefen:

»De fleste dage, ja, men det bliver ikke skyfrit fra morgen til aften, som vi har set det den sidste tid.«

Heldigvis er der stadig et par dage endnu, hvor man kan nyde både skyfri himmel og skyhøje temperaturer. De kommende dage bliver nemlig varme og solrige.

Men tirsdag vender det altså, når en koldfront skal passere Danmark, og med sig tager den regn og torden.

»Det er et skifte til mere skyet og lidt køligere vejr, men ikke koldt. Vi holder stadig de 20 grader, men der kommer altså flere skyer og flere byger. Det bliver ikke knastørt, som det har været,« siger Henning Gisselø.

Det er endnu usikkert, men vagtchefen løfter også sløret for næste weekend, hvor han forklarer, at det kan blive en tand koldere endnu.