»Så er det dagen derpå efter en skrækkelig vejrdag i går.«

DMIs vagthavende meteorolog Bolette Brødsgaard lægger ikke fingre imellem i sin beskrivelse af tirsdagens vejr – som stadig driller i dag.

Snestormen er godt nok overstået, og der vil kun komme enkelte sne- og sludbyger i løbet af onsdagen, men det hvide drys fra i går skaber stadig udfordringer på de danske gader og stræder.

»Endnu her til morgen skal man være opmærksom på glatte veje og fortov og færdes med forsigtighed,« skriver Bolette Brødsgaard i sin kommentar til dagens vejr på Danmarks Meteorologiske Instituts hjemmeside.

Men det ændrer sig i løbet af dagen – af en indlysende grund.

»I løbet af dagen skal solen nok få smelte det meste væk. Selv i Nordjylland, som fik det meste af sneen tirsdag vil sol og plusgrader gøre et godt indhug i sneen,« skriver den vagthavende meteorolog.

Efter en isnende kold nat, hvor temperaturen har været et godt stykke under frysepunktet, sniger termometeret sig op på mellem 0 og fire plusgrader i løbet af dagen. Vinden bliver svag til jævn.

Bolette Brødsgaard fortæller, at der i de sydlige egne kan komme en smule slud eller sne, men de fleste steder kommer der ingenting, lyder det.

I nat bliver det koldt.

Meget koldt.

Vi får en stjerneklar nat med temperaturer helt ned til 10 graders frost, fortæller Bolette Brødsgaard og tilføjer:

»Så foråret er sat på pause.«