En grå og småvåd tirsdag truer, og sommervarmen tager en pause.

Men lad os begynde med den gode nyhed:

Det varslede skybrud over Danmark er nemlig aflyst.

Mandag så det ud til, at store dele af landet i løbet af mandag aften, nat og en stor del af tirsdagen ville blive ramt af et skybrud med mere en 24 millimeter nedbør.

Heldigvis gik det slet ikke så galt.

DMI har afblæst skybrudsvarslet, og faktisk er der slet ikke faldet regn i de mængder, meteorologerne på forhånd havde frygtet.

»Fronten faldt noget sammen, så der kom ikke så meget nedbør, som vi havde forventet,« fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Klaus Larsen, til B.T. tirsdag morgen, hvor der altså ikke længere er nogen risikomelding om hverken skybrud eller kraftig regn.

Mest nedbør er der faldet i det jyske, hvor der er målt »lige under fem millimeter.«

»Og det er småting, hvad der er kommet andre steder,« tilføjer Klaus Larsen.

Det er dog en god idé at væbne sig med paraply eller regntøj i løbet af dagen. Der er nemlig regn på vej fra vest, forklarer meteorologen.

»Vi får stadig noget vand i større eller mindre grad i perioder, men det klarer stille og roligt op vestfra,« siger Klaus Larsen og opsummerer, at det giver et billede af »enkelte byger og lidt sol.«

På Bornholm bliver det dog omvendt med sol først på dagen og regn til aften.

Tirsdag bliver også noget mere blæsende end de foregående dage, og så sker der en del med temperaturerne.

»Det er blevet noget koldere. Selvom vi begynder med en lun morgen med 10 til 11 grader, må vi til gengæld nøjes med 15 til 17 grader i løbet af dagen,« siger den vagthavende meteorolog og tilføjer:

»Det er en anden vejrtype, vi kommer ind i nu.«

Når det er sagt, understreger han, at det slet ikke ser så skidt ud endda.

»Efter en lidt grå dag i dag (tirsdag, red.) vender solen tilbage, og vi får ikke regn af betydning, men vi holder os under 20 grader.«

»Det ligner en ganske pæn uge, men vejret bliver ikke til shorts og bikini.«