Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er fristende at hive paraplyen frem til at sikre sig mod de byger, der kan ramme landet de næste dage. Men den kan blive usædvanligt svær at styre, da vindene kommer til at blæse kraftigt op. Nogle steder endda med vindstød af stormstyrke.

Det er et lille lavtryk, der bevæger sig ind over Nordsøen i løbet af torsdag aften og natten til fredag, der kan give de voldsomme vindstød.

Det fortæller den vagthavende meteorolog Klaus Larsen fra DMI til BT.

»Det giver hård vind til kuling i det meste af landet, men ude ved den vestlige kyst er der lidt kraftigere vind med vindstød af stormstyrke,« siger han.

Derfor har DMI torsdag morgen udsendt et varsel om vindstød af stormstyrke, der især gælder for Thy og Mors, Vestjylland, Jammerbugt, Esbjerg, Fanø og Varde, da man forventer kuling med vindstyrke på 14-18 m/s fra sydvest og vindstød af stormstyrke, der blæser med 25-28 m/s.

Breder sig nordpå

Vinden forventes at begynde at blæse op midt på aftenen torsdag.

»Det starter nede i den sydlige del ved Vadehavet og Esbjerg. Så breder det sig nordpå i løbet af natten,« fortæller Klaus Larsen.

Uvejret forlader landet ved Jammerbugten ved sekstiden fredag morgen.

Også i resten af landet vil man mærke til de ekstra hårde vindstød.

»Først på natten vil det være med hård vind til kuling, men så aftager det i løbet af natten. Fredag morgen har store dele af landet noget mindre vind, men der vil stadig være en del, og nogle steder som på Bornholm vil der nok stadig være vindstyrke op til kuling,« siger den vagthavende meteorolog.

Vinden vil også kunne drille i weekenden.

»Det vil ikke blive specielt blæsende, men der er da stadig en frisk vind i weekenden. Så det er nok en god idé lige at tænke over påklædningen, for selvom temperaturen ligger på omkring de syv-otte grader, så vil vinden tage toppen af fornøjelsen. Og så er det bygepræget vejr samtidig,« siger Klaus Larsen.

Andre læser også