DMI advarer om, at der er risiko for skybrud og torden over dele af Danmark fredag eftermiddag og aften.

Mere specifikt er der tale om Sønderjylland, hvor DMI varsler 'voldsomt vejr,' mens der på Nordfyn, i Sydvestjylland, i Faaborg-Midtfyn, Svendborg og Kolding er 'risiko for voldsomt vejr.'

Dog skulle resten af Danmark gå fri, sådan som meldingen ser ud i øjeblikket.

»Regnen kommer til at falde over et lille område, og derfor kan der godt komme skybrud lokalt,« siger vagthavende ved DMI, Jesper Eriksen, til BT.

Han oplyser, at skybruddet formentlig rammer Syddanmark omkring klokken 15 fredag eftermiddag og fortsætter ud på aftenen. Varslet gælder primært det sønderjyske, hvor meteorologerne vurderer, at risikoen for, at der kommer skybrud, er større end for, at der ikke kommer skybrud.

»Det er en meget drilsk vejrsituation, og når dagen er omme vil de fleste have oplevet en dag uden nedbør eller kun med nogle enkelte dryp,« siger Jesper Eriksen og forklarer, at de byger, der kommer, bliver meget lokale, og derfor også er svære at forudsige.

Der er risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 min og risiko for kraftig torden. På hjemmesiden uddyber DMI, at:

’Torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.’

Det er altså primært i Sønderjylland, der kan komme lokale skybrud, men Jesper Eriksen fortæller, at meteorologerne måske slet ikke får mulighed for at måle, hvor kraftigt, det i givet fald bliver. DMI har nemlig ikke så mange målestationer på den kant.

Selv om du ikke bor i den sydlige del af landet, gør meteorologen dog opmærksom på, at vi alle sammen kan risikere et dryp fra oven fredag. Samlet set burde det dog ikke være noget, der ødelægger indtrykket af endnu en flot majdag.

Temperaturerne bliver dog lidt mere beherskede, end de foregående dage. De kommer nemlig 'kun' til at ligge mellem 15 til 21 grader.

Til gengæld kommer pinsesolen til at danse fra morgen til aften i weekenden.

»Det bliver en fantastisk pinse,« siger Jesper Eriksen.