Mens tusindvis af danskere skal frem og tilbage anden juledag, har vejrguderne valgt et træls rejsevejr til anledningen.

Det oplyser DMI til B.T.

Sagen er den, at mandag bliver meget blæsende, og lokalt kan der komme vindstød af stormende kuling, som er tæt på storm.

Anna Christiansson, der er vagthavende meteorolog ved DMI, uddyber:

»Der kommer en frontpassage, som bevæger sig fra vest mod øst. Den tiltager i løbet af eftermiddagen, hvor vinden vil tiltage kraftigt over Jylland.«

»Vinden bevæger sig øst over Kattegat, og omkring klokken 16-17 på Sjælland kan vinden blive så kraftig som storm og kuling. Sådan ser prognoserne ud lige nu, og de kan selvfølgelig ændre sig. Men lige nu bliver det kraftigst på det tidspunkt,« siger Anna Christiansson.

Det meget voldsomme blæsevejr bliver dog ikke en længere affære:

»Det bliver ret kortvarigt – i hvert fald når det kommer til storm og kuling. Omkring klokken 20 vil det have passeret Sjælland og er på Bornholm. Men generelt blæser det altid mere på øerne og kysterne .«

Lige meget hvad bliver det en meget blæsende dag. Og da anden juledag generelt er forbundet med en masse folk på landets veje og broer, skal man også have vejret in mente:

»Man skal være opmærksom, og man skal passe på. Ud over vind kommer der en del regn, og så kan sigtbarheden blive dårlig. Så ja, man skal passe på.«

Anna Christiansson tilføjer til slut, at vinden generelt ikke aftager, og at de næste par dage bliver i blæstens tegn.

Ifølge Sund & Bælt er 26. december, sammen med 23. december, to af årets travleste rejsedage. Mandag bliver det værst mellem klokken 11 og 16, lyder forudsigelsen.