ARKIVFOTO 2012. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2013)
ARKIVFOTO 2012. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2013) Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Som du uden tvivl har bemærket, så er det rigtig koldt udenfor i disse dage. Og i dag, torsdag, er faktisk endnu koldere end, hvad vi hidtil har oplevet denne vinter. Faktisk skal vi helt tilbage til vinteren 2012/2013 for at finde en dag, hvor temperaturen var lavere.

Et godt råd: Hvis du skal udenfor en dør i dag, så skal du huske at tage lidt ekstra varmt tøj på. Specielt hvis du er bosiddende i Jylland. Og mere specifikt hvis du bor i det midtjyske.

Her er der målt vinterens indtil videre laveste temperatur. Det er vejrmålingsstationen i Isenvad, som har målt en temperatur, der ligger på kølige minus 16,3 grader. Så lav en temperatur skal vi flere år tilbage for at finde lignende.

Snevejr

ariuv

»Det er en enkelt måling fra Isenvad i Mitdjylland, som har målt en temperatur på minus 16,3 grader. Det er en rekord for de seneste år. Og faktisk skal vi helt tilbage til vinteren 12/13 for at finde en koldere dag. Dengang blev der målt en temperatur på minus 17,6,« fortæller vagtchef ved DMI Henning Gisselø til BT.

Meget langt fra alle tideres rekord
Men det er ikke kun i det midtjyske, at det er rigtig koldt torsdag. Også resten af Jylland har det meget koldt her til morgen.

»Det er koldt mange steder i det jyske. Lige så snart man kommer væk fra kysten, så ser vi minus 10-15 grader. Det er ikke helt så koldt på Fyn og Sjælland. Men det er stadig en kold morgen,« siger Henning Gisselø, der forklarer, hvorfor temperaturen når så langt ned:

»Vi har i længere tid haft kold luft liggende over landet, når man sætter det sammen med, at der ikke er meget vind og ingen skyer, så bliver det rigtig koldt,« siger Henning Gisselø, der fortæller, at mange kan se frem til en kold og flot dag.

’Der er flere hjemløse, end der er senge’ - 1

Selvom temperaturen torsdag morgen er rigtig lav, så er det langt fra den laveste temperatur, der nogensinde er målt i Danmark.

Der skal vi tilbage til 8. januar 1982, hvor der blev målt frysende 31,2 minusgrader i Hørsted/Thy.

Det er den koldeste temperatur, som er blevet målt siden målingerne begyndte tilbage i 1874.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.