Lyt til artiklen

En lang række af færgeafgange er blevet aflyst torsdag som følge af den kraftige blæst over landet.

Og det har nogle steder afskåret øboere fra fastlandet.

»Sejladsen indstilles på grund af lavvande og kraftig vind,« skriver eksempelvis Fanølinjen, som i øjeblikket derfor ikke kan sejle til og fra Fanø, på sin hjemmeside.

På Twitter oplyser P4 Trafik Syddanmark, at Fanølinjen har aflyst alle afgange resten af dagen på grund af den kraftige blæst, der fyger hen over landet denne torsdag.

Fanølinjen er dog langtfra den eneste færgerute, der er påvirket.

Også Tunøfærgen har aflyst alle afgange torsdag, skriver Horsens Folkeblad – og dermed er øens beboere foreløbig afskåret fra omverdenen til fredag morgen.

Til lokalmediet forklarer den tidligere havnefoged på Tunø, Vagn Olesen, at det sker sjældent, at Tunøfærgen på den måde aflyses.

Fra morgenstunden oplyste også Ærøfærgerne, at man torsdag ikke har nogen sejlads hele dagen mellem Søby-Fynshav og Fynshav-Søby grundet vinden.

Alslinjen har på sin hjemmeside oplyst, at man måtte aflyse sine morgenafgange, ligesom man nu har måttet aflyse afgange fra Fynshav klokken 12 og 14 foruden afgange fra Bøjden klokken 11 og 13.

På Twitter skriver Danmarks Meteorologiske Institut, at den kraftige vind fortsætter med at spøge resten af dagen:

'Den hårde østenvind fortsætter dagen ud og aftager kun langsomt fra i aften,' lyder det i et tweet, som fortsætter:

'I dag op mod kuling fra østsydøst og vindstød op mod stormende kuling. Fredag fortsat blæsende. I løbet af dagen ender vi med op til en hård vind og vindstød af kuling – stadig fra øst.'