Som om sommeren ikke havde været slem nok, kan vi nu se frem til sne allerede i oktober.

En koldfront bevæger sig søndag og mandag ned over Danmark fra nord, og det kan muligvis give sne mandag. Det skriver TV 2.

Ifølge DMI får vi ned til to graders frost, og samtidig vil vi blive ramt af vindstød af stormstyke både lørdag og søndag.

TV 2 VEJRETs seneste prognoser viser, at et kraftigt lavtryk i løbet af weekenden bevæger sig ned over den skandinaviske halvø og videre til Baltikum.

Både september og oktober var aldeles våde med temperaturer langt over det normale for årstiden, men nu kommer vintervejret fra nord.

»Når endnu koldere luft natten til mandag og mandag morgen når ned over Danmark med nordenblæsten, kan de byger, der dannes over Skagerrak og Kattegat, gå hen at blive med slud eller sne ved temperaturer lige over frysepunktet. Dermed er det især i områder som Vendsyssel samt Nordvest- og Nordsjælland, at muligheden for vinterens første snefnug er størst,« skriver TV 2s metereolog.

Ifølge TV 2 vil det dog blive af små mængder, så trækælken behøver ikke blive smurt endnu.

Det vil være første gang i fem år (2012), at vi får sæsonens første sne allerede i oktober.

I 2012 faldt sneen 25. oktober, hvilket var i skærende kontrast til, at temperaturen var over 20 grader blot en uge forinden.

Det tidligste snefald kom i 1992, da der allerede den 16. oktober faldt sne i Nordjylland.