I videoen foroven får du fem gode råd til at køre sikkert i vintervejret.

Den sibiriske kulde, der er blæst ind over Danmark fra nordøst fortsætter, og blæsten vil være tiltagende op til 10 meter i sekundet i løbet af det næste halve døgns tid indtil vinden aftager de fleste steder i løbet af onsdagen.

Men ellers er vejret vidt forskelligt i Danmark.

Bornholm, Sydsjælland, det yderste af Fyn med Fyns hav samt Sønderjylland, er stadig ramt af den sne-korridor, der blandt andet på Bornholm har givet 10-15 cm sne, og måske vil give et lag til det næste halve døgn fra tirsdag aften til onsdag eftermiddag.

Foto: Pelle Rink
Vis mere

Der ligger også sne i mange af de nævnte yderste sydlige dele af landet, mens hovedstaden ikke har fået et ærligt snefnug endnu.

Har du billeder eller video af det voldsomme vejr, der rammer Danmark? Så send det meget gerne til BT på 1929@bt.dk eller via vores Facebook-side.

Der er i det hele taget store lokale forskelle, fordi der har været kraftige snebyger, blandt andet på dele af den jydske vestkyst. For eksempel i det kolde surferparadis Klitmøller, hvor der ligger et pænt lag sne, ligesom der gør flere steder ned langs den jydske vestkyst, mens man bare skal få kilometer ind i Jylland, så er der grønt igen.

Tirsdag gav sne på vejene store trafikale problemer på Sydsjælland og Lolland-Falster. I Vordingborg Kommune satte man ifølge TV ØST alt mandskab ind for at rydde vejene for sne.

»Jeg har svært ved at se, hvordan det ser ud i morgen (onsdag, red.). Men hvis det her fortsætter, så ser det ikke godt ud i morgen tidlig. Det er helt afgjort,« lød det tirsdag aften fra Jan Hansen, vintervagt i Vordingborg Kommune, over for TV ØST.

Foto: Pelle Rink
Vis mere

Onsdag bliver sneen dog en smule mere jævnt fordelt, men lokale byger kan overraske, og vil sandsynligvis være mere hyppige igen i de sydligste dele af landet.

I Nordjylland er der lidt større sandsynlighed for sne, mens der i Midtjtylland højst vil falde en halv millimeter mere. Men igen skal man være opmærksom på uforudsigelige og meget lokale forskelle på grund af snebyger.

Fælles for hele landet bliver dog en strid vind op til de nævnte 10 meter i sekundet, og så den barske kulde, der reelt kommer til at ligge mellem 6 til 8 minusgrader, men som lokalt og regionalt - og særligt i den sydlige 'sne-korridor' kan føles som helt op til 15 til 20 grader minus.

Foto: Pelle Rink
Vis mere

Også solen vil kigge frem onsdag, hvor den vil veksle med skyer i store dele af landet. Men den vil ikke skubbe meget til de sisbiriske minusgrader, der ser ud til at fortsætte de næste mange dage og henover den kommende weekend.

Vinen aftager dog en del, og den allerbedste nyhed er, at dagen er tiltaget med tre en halv time, og at den første officielle forårsdag er torsdag d. 1. marts.

Kilde: DMI.

Genoplev tirsdagens LIVE-blog herunder: