Det er pinse, og mange danskere får dermed også mandagen fri.

Men hvis man håber på at ligge i bagende sol, så er det en skuffende melding fra DMI.

Vi er ikke ude i regnvejr, men derimod en nedbørløs koldfront, som skal over landet, forklarer Klaus Jensen, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

Koldfronten ligger her til morgen i et bånd fra Sydsverige mod sydvest hen over Sjælland og Fyn til den sydlige del af Jylland. Koldfronten gør ikke så meget væsen af sig, ud over at den har skyer med sig. Det bliver nemlig fortsat mest tørt.

»Lige nu har vi et skydække, der passerer Sjælland. og den smule regn, der skulle være i de skyer, vil nå at fordampe, inden det rammer jorden,« siger Klaus Jensen og fortsætter:

»Ellers kommer det dagen igennem til at skifte mellem blå skyfri himmel og store skyer.«

I løbet af dagen vil der også blive dannet lidt skyer over Jylland, men når solen får lidt mere fat, bliver det lidt mere skyfrit.

De fleste steder bliver det uden særlig meget vind. Der ventes nemlig typisk en svag til jævn nordvestlig eller skiftende vind. I den nordvestlige del af landet frisker vinden dog op fra vest og nordvest, og her kan man ved kysterne stedvis nå en hård vind. 

Temperaturen når op mellem 13 og 18 grader, lokalt måske 20 grader, køligst ved kyster med pålandsvind.

I nat ventes der klart og roligt vejr. Det betyder, at temperaturerne lokalt kan nå ned på to til tre graders varme. Typisk vil temperaturen dog ligge på mellem fem og ti grader.

Den kommende uge kan dog godt gå hen og blive yderst solrig, siger Klaus Larsen.

»Midt på den kommende uge ser det ud til, at der bliver rigtig godt med varme. Det bliver tørt og solrigt.«

»Frem mod fredag kommer der nok maksimalt to eller tre dråber nedbør, og temperaturen stiger og lander på omkring 23 grader.«