Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det kan være en rigtig god idé at huske at pakke paraplyen eller regnjakken, hvis du skal ud i formiddags- eller eftermiddagstimerne.

Særligt hvis du bor på Fyn eller i de østlige egne af landet.

Danmarks Meteorologiske Institut advarer nemlig om risiko for lokale skybrud og torden i de områder.

I den forbindelse har man udsendt en såkaldt 'risikomelding', hvori det oplyses, at der er risiko for det dårlige vejr i perioden mellem klokken 10 og 20.

Særligt er det i det sydøstjyske, på Fyn og de nærliggende øer, på hele Sjælland og Lolland-Falster og på Bornholm, der er risiko for 'spredte byger, som kan være med torden og være relativt kraftige', som det lyder på DMIs hjemmeside.

»Der kan lokalt falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter,« oplyses det i risikomeldingen.

Årsagen til risikoen for skybrud skal findes i, at luften over Danmark er kølig og ustabil.

»Da vi så samtidigt her onsdag har svage vindforhold, vil bygerne kun flytte sig langsomt og kan således give en god sjat vand over de sydlige og østlige egne, hvor der også er risiko for lokale skybrud,« forklarer meteorolog Henning Gisselø i sin opdatering over dagens vejr på DMIs hjemmeside.

Derfor råder DMI til, at man husker at være opmærksom på lavtliggende områder – for eksempel kældre, vejbaner og viadukter, foruden områder nær søer, åer og vandløb, som kan oversvømmes.

»Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden,« lyder det.

Hvis det begynder at tordne, rådes du til at søge ly indendørs eller i en bil med lukkede vinder og døre.

»Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som for eksempel fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig,« lyder rådet fra DMI.

Hvis du midt i gråvejret går og savner noget mere sommervejr, nu hvor kalenderen siger juni, så er der dog også godt nyt at hente.

For forude i pinsen ser der ud til at vente solskin og temperaturer op til 20-22 graders varme:

»Vi går derfor en weekend og pinse i møde med gode chancer for sol og svag vind, så hvis man i disse dage går og savner smagen af sommer, er der udsigt til at kunne nyde et glas i det fri, uden at skummet blæser af,« fortæller Henning Gisselø i sin opdatering over dagens vejr.

Andre læser også