Onsdag morgen kørte hun fra sydtyskland for at komme hjem til Randers efter 14 dages juleferie. Det gik fint indtil Vejle, hvor det så begyndte at regne. Uvidende om, hvad der ventede forude, fulgte 85-årige Eva Andersen snart en lille kolonne af røde baglygter foran sig.

Men omkring kl. 19.00 onsdag aften skete det. På motorvejen E45. Og da B.T. taler med Eva Andersen natten til torsdag, ved hun ikke præcist, hvor på E45 hun er. 

»Jeg havde fyldt bilen op med benzin. Tanken var helt fuld. Min bil har kørt i tomgang siden. Det har også gjort, jeg har kunne holde min mobil i live.«

Eva Andersen blev onsdag aften fanget i monsterkøen på E45. Natten til torsdag blev der oprettet to evakueringscentre for de mange bilister, der fortsat var fanget i køen, nattemørket og det voldsomme vintervejr.

»Jeg havde lidt mad med, vand med, varmt tøj og en pels med. Jeg sidder her i bilen og bliver her, indtil jeg kommer herfra,« fortæller hun.

Fanget på E45 en nat i januar. På ottende time.

»Jeg har ikke haft lyst til at gå ud. Det er simpelthen så blæsende og koldt. Somme tider er der lys i nogle af de andre biler. Somme tider er der slukket.«

Eva Andersen har ikke talt med nogle af de andre bilister. Hun er alene i sin Citroën C3. Madpakken smurt i morges er for længst spist. Hun er løbet tør for mad. Men har stadig noget vand.

Eva Andersens udsigt på ottende time på E45 natten til torsdag. 
Eva Andersens udsigt på ottende time på E45 natten til torsdag.  Foto: Eva Andersen.
Vis mere

Hun har også sendt sms’er til alle, hun kender. Og løst sudoku og kryds og tværs.

Og hun har undret sig, fortæller hun fra motorvejen i nattemørket.

»Jeg mangler noget information om, hvad der sker,« siger hun over telefonen fra køen, der onsdag ifølge Østjyllands Politi har været oppe på mellem 12 til 15 kilometer.

»Jeg kunne have tænkt mig, der var et sted, hvor de kunne sige noget om, hvad der sker.«

Eva Andersen mener umiddelbart, at Vejdirektoratet skulle have været bedre til at informere om situationen.

»Om det så kunne være via politiet eller beredskabet, det ved jeg ikke,« tilføjer hun.

»Det kunne have været rart at få et telefonnummer, man kunne kontakte.«

Østjyllands Politi oplyste efter midnat natten til torsdag, at man »har forsøgt at få kontakt til alle, der sidder i bilerne« på E45.

Eva Andersen fortæller, at hun ikke at set nogle fra politiet, mens hun har siddet fast i køen.

Der har også været perioder, hvor det har været svært.

»Det har svinget med humøret. På et tidspunkt var jeg lidt langt nede. Jeg blev svimmel. Så luftede jeg ud. Jeg er lidt bekymret.«

Samtidig kæmper 85-årige Eva Andersen med knæet. Det blev forvredet under juleferien i Tyskland.

»Det er meget ømt. Jeg kan ikke støtte meget på det. Jeg skal til læge, når jeg kommer hjem. Jeg kan ikke klare mig udenfor.«

Natten til torsdag kunne Østjyllands Politi bekræfte, at den massive kø på E45 rykkede sig. Uden at turde komme med et estimat på, hvornår det hele er overstået.

Politikredsen har heller ikke overblik over, hvor mange biler der samlet har siddet fast i køen.

»Vi har ikke haft nogen som helst mulighed for at registrere, hvor mange der holder der. Politiet har faktisk lige så svært ved at køre derude, som alle andre bilister har,« siger vagtchefen ved Østjyllands Politi, Per Bennekov.

Men bilister, der sidder fast, opfordres til at blive i bilen. Samt kontakte pårørende.

Da B.T. taler med 85-årige Eva Andersen natten til torsdag, efter otte timers venten, håber hun, det snart er slut. Nu vil hun gerne hjem til Randers.

»Så snart som muligt.«

Følg uvejret i B.T.s LIVE-lige her.