Hun er født uden livmoder og kan ikke få børn, men med en hjælpende hånd fra sin moder får en 25- årig kvinde nu måske alligevel muligheden for at blive gravid. Den 56 årige mor har nemlig sagt god for, at hendes datter kan få hendes livmoder - den samme livmoder, som den 25- årige datter selv lå i, inden hun kom til verden.

- Jeg skal alligevel ikke bruge min livmoder mere. Min datter har ikke nogen og vil gerne have én, og hvis min kan bruges, er det helt ok med mig, siger 56-årige Eva Ottosson fra Nottingham i England.   

Sidste år fik hun et usædvanligt spørgsmål fra sin datter Sara, der er født uden en livmoder.

- Min første reaktion var, at det da vist var lidt underligt, siger Eva Ottoson, der oprindelig er fra Sverige til Sky News. 

Men efter lidt betænkningstid er hun nu helt med på ideén, selvom transplantationen kan betyde, at den livmoder der bar hendes datter også kan komme til at bære hendes barnebarn.

Kompliceret operation

Eva Ottoson og datteren håber, at operationen kan gennemføres næste forår i Gøteborg i Sverige, hvor lægerne er ved udvælge egnede patienter til den komplicerede operation.

- Du er nødt til at have tiltro til lægerne, de vil ikke gennemføre operationen, hvis ikke de er nogenlunde sikre på, at det vil blive en succes. Man har gjort det på bavianer, hvor det er gået godt, siger Eva Ottoson til Sky News.

Hvis operationen lykkes, vil den være den første af sin art i verden.

Det er én gang tidligere forsøgt at transplantere en livmoder mellem to kvinder, men den måtte fjernes igen, da der opstod komplikationer.