Arkivfoto
Arkivfoto

Det er stort set umuligt at holde fingrene fra det, hvis ikke man har poppet alle de små bobler. Men hvis du troede, at det fantastiske plastik, som er elsket verden over, blev opfundet til at beskytte skrøbelige pakker fra at gå i stykker, kan du godt tro om igen.

For ligesom at andre store opfindelser, såsom penicillin, Coca-Cola, Viagra og ikke mindst champagne, blev til ved et uheld, så er historien den samme når det gælder bobleplasten.

Det ikoniske plastik-produkt blev nemlig opfundet med et helt andet formål for øje, og det var først efter flere mislykkede forsøg, at det lykkes at finde den helt rigtigt anvendelse for boble-plastiken, skriver engelske The Sun.

De to opfindere Alfred Fielding og Marc Chavannes havde i 1957 fået den geniale ide, at klistre to badeforhæng sammen på en måde, så der opstod luftbobler imellem lagene. Det gjorde de i forsøget på at udvikle et tapet, som var nemt at rengøre.

Men deres forsøg på at et skabe et banebrydende produkt til den hjemlige indretning blev aldrig en succes. Herefter arbejdede de to opfindere videre med deres produkt, som de dernæst håbede kunne bruges som isolation i drivhuse. Først herefter fandt bobleplasten sin plads, og resten er som bekendt historie.

mærkelige opfindelser

Herunder kan du se et par alternative bud på, hvad bobleplasten også kan bruges til.

Bobleplast som kunst

Og selvfølgelig den berømte bobleplast-cykel.

Bobleplasten er faktisk så populær, at den hvert år bliver fejret på Bubble Wrap Appreciation Day, som afholdes den sidste mandag i januar.

Pumpkin Spice Latté

Katten spinder 123

Sidste år lancerede firmaet bag bobleplasten, Sealed Air Corp, en relancering af det legendariske produkt med navnet iBubble. Det er både lettere, mindre skadeligt for miljøet og fylder mindre end dets forgænger, når det skal transporteres.

Der er bare et enkelt minus, for de små bobler kan ikke længere sprænges.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.