Verdens største private sejlbåd, den 88 meter lange The Maltese Falcon, er endelig solgt. Prisen lød på mere end 500 milioner kroner - og det var endda på udsalg.
Verdens største private sejlbåd, den 88 meter lange The Maltese Falcon, er endelig solgt. Prisen lød på mere end 500 milioner kroner - og det var endda på udsalg. Foto: Darrin Zammit Lupi

Den er computerstyret, har egen kæmpesuite, egen ubåd og er 88 meter lang.

Det er den amerikanske forretningsmand Tom Perkins, der tilsyneladende allerede er træt af sit legettøj. Den enorme yacht fik han bygget i Tyrkiet for bare fire år siden, og den har allerede været til salg i et år. Det skriver times online.

Rygtet siger, at han endda har sat prisen ned fra knap 800 milloner til 524 millioner kroner.

Yachten hedder The Maltese Falcon og er verdens dyreste og største private sejlbåd, Perkins har selv stået bag udtænkningen af designet. Båden kan sejles af én mand, da alle 15 sejl og de kæmpe motorer er computerstyrede. Når alle sejl er slået op er båden lige så høj som et 20-etagers hus.

Egen ubåd
Der følger en særskilt ubåd og jetski med den spektakulære yacht, men det er endnu uvist, om Perkins selv beholder ubåden. Han vil heller ikke afsløre, hvem den stolte køber er.

Yachten har seks gæstekahytter, otte personalekahytter og en egen kæmpesuite til bådens ejermand.

Krise eller ej, der er stigning i efterspørgslen på kæmpe luksus-yachter. Der er nu 3.500 af slagsen rundt omkring i verden, det tal forventes at stige til over 4.000 ved årets udgang.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.