Det lyder nærmest som et eller andet gammelt børnerim. Men den er god nok. Verdens største ø i en sø på en ø i en sø på en ø er fundet.

Går du rundt og savner et stykke ubrugeligt fakta, som du kan imponere dine venner med? Så kan vi uden tvivl hjælpe dig her.

For hvis man tager et kig på Jorden og finder den ottendestørste ø, som er den canadiske Victoria Island, der ligger lige nord for det canadiske fastland, så kan man finde en ganske usædvanlig ting, hvis man kigger rigtig godt efter med en stor lup på et kort eller zoomer helt ind på Google Maps.

Ø med søen helt tæt på.
Ø med søen helt tæt på. Foto: Google Maps
Vis mere

Nærmere bestemt er det den største ø i en sø på en ø i en sø på en ø i verden, som for ganske nyligt er blevet opdaget, det skriver den britiske avis Daily Mail.

Øen, som sandsynligvis ikke har et navn, er omkring halvanden hektar stor og ligger altså i en sø, på en større ø i en sø på Victoria Island.

Zoomet lidt ud.
Zoomet lidt ud. Foto: Google Maps
Vis mere

Øen blev opdaget af forfatteren Ken Jennings, og den er formentlig aldrig blevet besøgt af noget menneske.

I det hele taget ligger øen i søen på øen i søen på Victoria Island meget afsides. Selve Victoria Island ligger mere nordligt end det sydlige Grønland.

Zoomet endnu mere ud.
Zoomet endnu mere ud. Foto: Google Maps
Vis mere

Og så bor der kun omkring 2.000 personer på Victoria Island, der ligger lige over den britiske ø, som huser England, Wales og Skotland, når det gælder størrelse. Victoria Island er således 217.000 km2.

Hovedparten af indbyggerne på Victoria Island er hovedsageligt inuitter. Og det er ikke sikkert, de nogensinde har besøgt den unavngivne ø.

Ø i en sø på en ø i en sø på en ø zoomet helt ud.
Ø i en sø på en ø i en sø på en ø zoomet helt ud. Foto: Google Maps
Vis mere

Øen i søen på øen i søen på Victoria Island ligger så nordligt, at der om vinteren er en måned med mørke 24 timer i døgnet.

Tip os. Kender du til en ø i en sø på en ø i en sø på en ø herhjemme i Danmark. Så vil BT gerne høre fra dig. Skriv til jepa@bt.dk - og meget gerne med billede.