De har sat en stribe kulinariske verdensrekorder, men nu går libaneserne efter en ny: Verdens største flag. Der skulle bruges en hel startbane, da flaget søndag blev præsenteret for observatører fra Guiness-rekordbog.

Flaget, der er blevet syet i Kuwait og samlet i Libanon, er hele 65.000 kvadratmeter stort, når det er foldet helt ud. Og det skal der bruges plads til, for det er 325 meter på den lange led og 202 meter på den korte.

Søndag sørgede en stribe soldater for at det kunne præsenters på luftbasen Rayak i den østlige del af Libanon. Det kunne, som det ses på billerne herover IKKE ligge på én landingsbane, men måtte også tage taxibanen ved siden af i brug.

Den nuværende rekord for verdens største flag tilhører Marokko, men deres er 'kun' 60.000 kvadratmeter, som en talsmand for den libanesiske hær siger.

Libanons grønne cedertræ, der pryder flagets midte, fylder alene 10.452 kvadratmeter eller det samme tal, som landets reelle størrelse - bare målt i kvadratkilometer.

Flaget er produceret i anledning af den libanesiske hærs 65 års fødselsdag og det er en lokal entreprenør, Ashraf Makarem, som har stået for det praktiske arrangement omkring den store opgave.

Libanon har allerede et par kulinariske Guiness-rekorder: En tabbouleh salat på mere end tre et halvt ton. En hummus-dip på tons og verdens største kebbe - en ret, der består af hakket kød og knækket hvede.

Andre læser også