Der er blevet betalt rigtigt mange penge for en parkeringsplads. Faktisk så mange, at det er den dyreste P-plads i hele verden.

De kinesiske forretningsmand, 58-årige Kwan Wai-ming, måtte af med 664.300 dollar (4,4 millioner danske kroner) for at sikre sig en plads til sin bil, ifølge South China Morning Post.

Den plads, han har købt sig, er inde i det 48 etager store Upton lejlighedskomplekset i den vestlige del af Hong Kong, og den er bare på 17,5 kvadratmeter.

Det er lidt mere end en P-plads andre steder i byen, omkring fire gange større end en kingsize seng og en femtedel af en tennisbane.

Naturligvis ligger parkeringspladsen på en temmelig dyr adresse. Den er placeret på første sal i en ejendom, hvor Kwan også ejer et hjem.

Ligesom alt andet i Hong Kong, hører også parkeringspladser til i den dyre ende af skalaen. Byen blev kåret som det dyreste sted at leve i 2017, for syvende gang i træk.

Priserne på kontorlokaler stiger, ligesom lejligheder og villaer er dyre, og det har ogå sat prisen på parkeringspladser op. Det har gjort ejerskabet til et statussymbol for nogle og en investeringsmulighed for andre.

»Der ligger en offentlig parkeringsplads lige over for Upton, og den koster kun lidt over 2500 kroner i månedlig leje,« fortæller Ricky Tang, der er seniormedarbejder i et ejendomsfirma.

Enhver, der er villig til at betale »mere end 43 millioner kroner for en lejlighed, vil ikke placere sin bil på en offentlig parkeringsplads,« siger han.

Heldigvis for Kwan, er penge ikke noget problem. Sidste år betalte forretningsmanden, hvad der svar til 6,5 millioner kroner for to P-pladser i det samme lejlighedskompleks.

Rekorden, som netop er blevet slået, tilhørte en anden indbygger i Hong Kong. Han betalte 4,1 millioner kroner for at få sin bil parkeret.