Verdens ældste mand er død i en alder af 112 år. Før sin død nåede han at give sit bud på, hvorfor han blev så gammel.

Den ældste mand på planeten, japanske Yasutaro Koide på 112, er ikke længere iblandt os.

Det skriver britiske The Telegraph.

Ifølge japanske myndigheder døde Yasutaro Koide på et hospital i byen Nagoya i det centrale Japan. Her havde han tilbragt de sidste seks år af sit liv.

Han blev af Guinness World Records officielt kåret som den ældste mand på kloden i august sidste år, da han rundede 112 år og 161 dage. Ifølge britiske medier døde Yasutaro Koide af lungebetændelse og hjertesvigt blot to måneder før sin 113 års fødselsdag.

Yasutaro Koide blev ifølge The Telegraph født den 13. marts 1903 - året hvor brødrene Wright tilbagelagde cirka 40 meter i luften i det, der blev anerkendt som verdenshistoriens første motordrevne flyvning. Det var også et år, der bød på den første udgave af verdens største cykelløb, Tour de France.

Yasutaro Koide afslørede på et tidspunkt - ifølge britiske medier - hemmelighederne bag sin imponerende alder. Japaneren sagde blandt andet, at man bør holde sig fra at drikke alkohol og ryge tobak og tilføjede:

»Det bedste, du kan gøre, er, at leve lykkeligt og undgå at arbejde for meget.«

En stolt Yasutaro Koide blev kåret som verdens ældste mand af Guinness World Records tilbage i august.
En stolt Yasutaro Koide blev kåret som verdens ældste mand af Guinness World Records tilbage i august. Foto: KYODO
Vis mere

Den japanske rekordholder har forfulgt en karriere som skrædder og arbejdede i sin tid på en fabrik lidt uden for Tokyo. Han flyttede til hospitalet i Nagoya for at komme tættere på sin datter.

Den forventede levealder i Japan er en af de højeste i verden. Omkring en fjerdedel af landets 127 millioner indbyggere er 65 år eller derover.

Det er ikke umiddelbart klarlagt, hvem der kommer til at efterfølge Yasutaro Koide som verdens ældste mand.

Den ældste person i verden blev ifølge The Telegraph født 6. juli 1899. Hun er en amerikanske kvinde ved navn Susannah Mushatt Jones og er altså imponerende 116 somre.

Susannah Mushatt Jones har ifølge The Telegraph udtalt, at hun er blevet så gammel, fordi hun i mere end et århundrede har spist æg og bacon til morgenmad.

Storbritanniens ældste person er kvinden Gladys Hooper, som i denne uge kunne fejre sin 113 års fødselsdag. Mærkedagen blev fejret med en kop the og et stykke kage.

»Jeg føler mig ikke meget anderledes, end da jeg var 75,« sagde Gladys Hooper ved den lejlighed.