En flaskepost, som har ligget og skvulpet rundt i Nordsøen i mere end 110 år, har netop fået Guinness' ord for, at den er verdens ældste.

Marianne Winkler og hendes mand Horst kiggede en ekstra gang, da de sidste år gik tur langs kysten på øen Amrum i det nordlige Tyskland under et feriebesøg. Pludselig lå en gammel flaske foran dem, og de blev hurtigt klar over, at der ikke var tale om det sædvanlige affald, der skylder ind på land.

Inde i flasken lå nemlig et brev, som viste sig at være over hundrede år gammelt.

Det skriver den britiske avis The Mirror.

På et tidspunkt mellem 1904 og 1906 smed den britiske videnskabsmand George Parker Bidder over 1000 flasker i Nordsøen fra Plymouth i England. De indeholdt hver især et postkort, som opfordrede finderen til at sende det tilbage til afsenderen med oplysninger om, hvor flaskeposten var fundet.

Ægteparret Winkler gjorde naturligvis, som der stod på kortet, men først blev de nødt til at smadre flasken, selv om de ikke var glade for det.

Kortet sendte de dog tilbage i en konvolut, da de var bange for, at det ville tage skade i posten. Og da de af gode grunde ikke kunne sende det til for længst afdøde George Parker Bidder, nøjedes de med at sende det til hans gamle arbejdsplads Marine Biological Association (MBA) i Plymouth.

Bidder forskede i marinebiologi, og med dataene fra de mange flasker var han for første gang i stand til at bevise, at strømmene i det dybe hav gik fra øst til vest. Han fandt også ud af, at rødspætten svømmer mod strømmen - værdifuld viden for fiskeflåden.